- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 6933414101534
Makaron Mung bean fasola (sojowy) Vermicelli 100g/250 Longkou
Indeks katalogowy: A45751
Opis
Super cienki makaron nazywany potocznie sojowym jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Zajmuje trzecie miejsce w ilości spożycia makaronów jadanych w Chinach. Nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się od regionu pochodzenia. Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej. Przed spożyciem wystarczy zalać go gorącą wodą i moczyć kilkanaście minut, aż zwiększy swoją objętość i nabierze miękkości. Aby przyśpieszyć ten proces możemy go wrzucić do gotującej wody na 2-3 min. Po tym czasie stanie się pół-przeźroczysty, miękki i śliski.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: A45751
Nazwa magazynowa: Makaron z fasoli Mung (sojowy) Vermicelli 100g/250 Longkou pp
Nazwa oryginalna: Makaron z fasoli Mung (sojowy) Vermicelli 100g Longkou
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,1100kg
Producent: Nan Feng
Kraj pochodzenia: Chiny
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|