- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 5902633080136
Grzyby Shitake Ajitsuke połówki w słodkiej zalewie 500g/20
Indeks katalogowy: J30522
Opis
Marynowane na słodko grzyby Shiitake to idealny składnik sushi, sałatek w stylu orientalnym lub jako osobna przekąska. Stosowane do zup bulionowych w stylu chińskim lub japońskim (ramen, miso, dashi). Mięsistość a zarazem kruchość grzybów Shiitake sprawia, że dodane do potrawy staną się jej ciekawym urozmaiceniem, tudzież wiodącym składnikiem. Posiadają właściwości prozdrowotne - są doskonałym źródłem żelaza i selenu, a także łatwo przyswajalnego białka, błonnika i witaminy C. Badania potwierdziły, że grzyby Shiitake obniżają poziom cholesterolu, wpływają korzystnie na ciśnienie krwi oraz wzmocnienie układu odpornościowego. Grzyby Shiitake to najstarsze grzyby hodowane przez człowieka, w Azji uprawiane i cenione są od tysięcy lat. W Japonii znane pod nazwą twardnik japoński, a w Polsce kojarzone pod nazwą Poku lub Ta-Ke. Rosną na drzewach Shii, dzięki czemu zawdzięczają nazwę Shiitake.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: J30522
Nazwa magazynowa: Grzyby Shitake Ajitsuke połówki w słodkiej zalewie 500g/20
Nazwa oryginalna: Grzyby Shitake Ajitsuke połówki w słodkiej zalewie 500g/20
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,5500kg
Producent: Kuchnie Świata.
Kraj pochodzenia: Japonia
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|