Pancetta Arrotolata to jedna z najbardziej popularnych wędlin wieprzowych we Włoszech.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 2055035
Opis
I23448 Pancetta Arrotolata ok.1,7kg, Simonini Pancetta Arrotolata to jedna z najbardziej popularnych wędlin wieprzowych we Włoszech. Jest podobna do naszego boczku, z tą różnicą, że jest zawijana w formę rolady. Mięso krojone w prostokątne kawałki i nacierane jest solą i przyprawami. Po 15 dniach jest dokładnie myte z resztek soli i przypraw, a po zwinięciu dojrzewa 80 dni. Dzięki tym zabiegom pancetta jest miękka i delikatna w smaku. Pokrojona w cienkie plasterki pancetta doskonale smakuje z chlebem, focaccią lub panini. Bardzo często dla podkreślenia smaku dodawana jest do zup, delikatnych mięs, a nawet krewetek. Występuje w wielu makaronach, a najsłynniejszy z nich to spaghetti carbonara. Skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, sacharoza, naturalne aromaty, antyoksydanty: askorbinian sodowy, kwas askorbinowy.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|