Opis
Ser ricotta, obok mozzarelli i parmezanu należy do kanonu, bez którego trudno sobie wyobrazić włoską kuchnię. Jest to przy tym wyrób tak prosty w pomyśle i tak neutralny w smaku, że ominęła go pełna estymy kariera innych italskich serów. Ser ricotta jest też, jak na ser, uboższa w tłuszcz, zwłaszcza, że na rynku można kupić odtłuszczone odmiany oraz białko, węglowodany i cukry. Na uwagę zasługuje ponadto spora zawartość witamin - witamina A i witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B9 i B12) oraz minerałów - fosfor, magnez, potas, selen, sód, wapń i żelazo.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: I22135
Nazwa magazynowa: Ser Ricotta tradycyjna 1,8kg/6 Francia
Nazwa oryginalna: Ricotta - Francia
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,9000kg
Producent: Francia
Kraj pochodzenia: Niemcy
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA