- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 8850213107506
Opis
Sos rybny Oyster to przyprawa używana w kuchni krajów orientu. Jest najważniejszym z używanych tam dodatków, obok sosu sojowego. Zrobiony jest ze sfermentowanych ryb, soli i wody. Za najlepsze uważa się sosy zrobione z pięciu gatunków ryb, m.in. gurami. Surowe ryby z solą w beczkach fermentuje się na słońcu, do stanu płynności. Zebrany ekstrakt klaruje się i rozlewa w butelki. Charakterystyczny zapach i smak, podobny nieco, lecz dużo intensywniejszy niż u solonych śledzi. Jest słodkawy ponieważ podczas procesu fermentacji dodawany jest do niego cukier.
energia | 261kJ/62kcal |
tłuszcz | 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g) |
węglowodany | 7g (w tym cukry 5,1g) |
białko | 8,6g |
sól | 26,4g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: A02010
Nazwa magazynowa: Sos rybny 700ml/24 Oyster e
Nazwa oryginalna: Sos Rybny Oyster
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,9000kg
Alergeny: Anchovies
Producent: Oyster
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|