Opis
Sos Tonkatsu (Bull-Dog) w społeczeństwie japońskim jest bardzo popularnym obok sosu sojowego czy potrawy okonomiyaki (placki z różnymi składnikami). Wyprodukowany z warzyw, owoców i przypraw, głównie na bazie: śliwek, marchwi, jabłek, pomidorów oraz cebuli. Nazwa wywodzi się od potrawy ‘Tonkatsu’ czyli japońskiego panierowanego kotleta wieprzowego (w panierce Panko). W smaku sos Tonkatsu jest słodki o mocnym aromacie pasującym do każdego smażonego jedzenia, nie wyłączając naszego kotleta schabowego, kurczaka w panierce, smażone żeberka itp.. Można go także stosować jako dip do warzyw, sos do makaronu, ryb, wyśmienity z panierowanymi krewetkami. Skład: woda, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, cukier, ocet, sól, pasta pomidorowa, ryż, skrobia, hydrolizowane białko roślinne (zawiera soję), pure jabłkowe, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, pasta śliwkowa, marchew, cebula, sok cytrynowy.