Ziarna z niedojrzałych strąków soi Edamame.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 4524057840137
Soja Edamame ziarno 400g/20 e
Indeks katalogowy: J40222
Opis
Edamame to przystawka przygotowana z niedojrzałych strąków soi. Bardza popularna w Japonii, Chinach i na Hawajach. Strąki są gotowane w wodzie wraz z solą i podawane w całości jeszcze ciepłe, jako przekąska.W Chinach nazywana madou dosłownie: “włochata fasola”. Dzięki temu, że Edamame są niezwykle bogate w składniki odżywcze mówi się że to najzdrowsza przystawka. Edamame jest bogate w węglowodany, białko, błonnik, kwasy omega-3, kwasy tłuszczowe i mikroelementy , a zwłaszcza kwas foliowy, mangan i witaminę K. Fasola Edamame zawiera wyższe poziomy kwasu abscysynowego , sacharozy i białka niż inne rodzaje soi i zawiera karotenoidy.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|