Zastosowanie: Tiramisu, Cannoli, Beza. Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem.

Ser Mascarpone 500g/6 Piątnica

Indeks katalogowy: I26160

Opis

Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem. Doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie i jednocześnie zawiera o połowę mniej tłuszczu niż masło.
Mascarpone, najczęściej używane jest do przygotowania deserów oraz ciast szczególnie, jako główny składnik włoskiego Tiramisu. W daniach na gorąco wzbogaci smak wielu sosów do makaronu, dań mięsnych, warzywnych czy pizzy.

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1626kJ/394kcal
Tłuszcz 40g
w tym kwasy nasycone 28g
Węglowodany 5,1g
w tym cukry 5,1g
Białko 3,5g
Sól 0,10g

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 5900531001475

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.