Zastosowanie: Tiramisu, Cannoli, Beza. Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 5900531001475
Opis
Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem. Doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie i jednocześnie zawiera o połowę mniej tłuszczu niż masło. Mascarpone, najczęściej używane jest do przygotowania deserów oraz ciast szczególnie, jako główny składnik włoskiego Tiramisu. W daniach na gorąco wzbogaci smak wielu sosów do makaronu, dań mięsnych, warzywnych czy pizzy.
Wartości odżywcze w 100g: | |
Wartość energetyczna | 1626kJ/394kcal |
Tłuszcz | 40g |
w tym kwasy nasycone | 28g |
Węglowodany | 5,1g |
w tym cukry | 5,1g |
Białko | 3,5g |
Sól | 0,10g |
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|