Salami pikantne średnica 8cm, 2 sztuki w opakowaniu.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 2022077.
Opis
Salami pikantne, średnica 80mm. Salami powstaje w wyniku fermentacji surowego mięsa, głównie mięsa mielonego, boczku i łopatki, grubo zmielonego, zmieszanego z solą i przyprawami. Dojrzewanie w kontrolowanym środowisku. Po procesie parowania i suszenia sam proces starzenia trwa od 4 do 5 tygodni w temperaturze 10/15 °C. Następnie produkt zostanie zapakowany, oznakowany i gotowy do komercjalizacji. Przechowywać w temp.0 do +4°C Składniki: mięso wieprzowe, sól, porzyprawy, aromaty, glukoza, przeciwutleniacz E300, konserwanty E259,E252. Wartość energetyczna 1487kJ / 359 kcal Tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g Węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g Błonnik g Białko 20 g Sól 3,9 g
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|