Opis
Wegetariańska alternatywa mięsa kaczki wyprodukowana ze smażonego białka pszennego Seitan, uformowanego w kawałki naśladujące filet kaczy ze skórą i uduszone w sosie sojowymi. Wyprodukowane przez tajwańską firmę Wu Chung, specjalizującą się w przetwórstwie Seitanu. Jej produkty są tak dobrymi imitacjami że bywają nazywane "pszennym mięsem". Ten pikantny produkt to wstępnie ugotowane jedzenie na bazie glutenu, które jest odpowiednie zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Jest wytwarzany z glutenu pszennego (znanego również jako seitan), co oznacza, że ma wysoką zawartość białka, z dodatkiem oleju, cukru, sosu sojowego i soli. Sztuczna kaczka nabiera smaku poprzez duszenie glutenu w sosie sojowym i innych przyprawach, co z kolei daje wyrazistą „ściągniętą” fakturę . Sztuczna kaczka w puszkach to najczęstszy sposób zakupu tego produktu. Pod warunkiem, że nie masz celiakii lub nietolerancji glutenu, możesz bezpiecznie jeść.. Gotowe do jedzenia po podgrzaniu.
energia | 368kJ/88kcal |
tłuszcz | 2,73g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,44g) |
węglowodany | 2,87g (w tym cukry 2,72g) |
białko | 13,04g |
błonnik | 0,43g |
sól | 1,2g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: VEG702
Nazwa magazynowa: Mock Duck,wegańska kaczka 280g/48 Wu Chung e
Nazwa oryginalna: Wegańska imitacja kaczki z białka pszennego Seitan, duszona w sosie sojowym. 280g - Wu Chung
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,4500kg
Producent: Wu Chung
Kraj pochodzenia: Tajwan
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA