Opis
Ser Taleggio to półmiękki, maziowy pochodzący z Lombardii ser podpuszczkowy. Wytwarzany zarówno z mleka niepasteryzowanego jak i pasteryzowanego. Ser mimo intensywnego aromatu jest relatywnie łagodny i owocowy w smaku. Taleggio w odróżnieniu od innych serów ma kształt prostokątnego bloku. Ser dojrzewa od 6 do 10 tygodni. Ser jest chroniony oznaczeniem DOP (Denominazione Origine Protetta), oznaczenie to przyznawane jest produktom wysokiej jakości ściśle związanych z miejscem ich pochodzenia i wytwarzania.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu do +4°C.
Indeks: I22310
Nazwa magazynowa: Ser Taleggio DOP, 1,7-2,2kg Oioli
Nazwa oryginalna: Taleggio DOP
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg
Producent: Taleggio Oioli
Kraj pochodzenia: Włochy
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA