Jeden z najstarszych włoskich serów. Jest on produkowany tradycyjnie z mleka owczego.

Ser Pecorino Romano DOP ok.3kg/szt, kg

Indeks katalogowy: I22522

Opis

Ser Pecorino Romano DOP

Jeden z najstarszych włoskich serów. Jest on produkowany tradycyjnie z mleka owczego (pecora po włosku znaczy owca). Młody jadany jest w plasterkach, dojrzały jest często ścierany i używany do posypywania potraw. Często zastępuje parmezan. Występuję w wielu odmianach.
Pecorino Romano to słony twardy ser z mleka owczego. Pecorino Romano najczęściej używa się do ścierania do makaronów (w zastępstwie za Parmigiano Reggiano
(parmezan), jednakże jest on tak pyszny, że można go również kosztować samego, i wystawić na desce serów i wędlin. Pecorino Romano ma charakterystyczny
aromatyczny, przyjemnie ostry, bardzo słony smak. Pecorino Romano chroniony jest znakiem pochodzenia DOP.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: I22522

Nazwa magazynowa:  Ser Pecorino Romano DOP ok.3kg/szt, kg

Nazwa oryginalna: Pirra Sappere Sardo

Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg

Producent:  Spinna

Kraj pochodzenia:  Włochy

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 2218637

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.