Mąka (skrobia) z tapioki 400g Windmill

Mąka-skrobia z tapioki 400g/50 Windmill

Indeks katalogowy: A45150

Opis

Mąka (skrobia) z tapioki 400g Windmill

Bezglutenowa, gładka, hipoalergiczna, bez smaku i zapachu. Skrobia z manioku to idealny produkt do zagęszczania. Wykorzystywana do puddingów, budyni, zup oraz wypieków.
Skrobia z manioku, jest to mączka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie maniok. Maniok pochodzi z Brazylii gdzie jego uprawę zaczęli 3000 lat p.n.e portugalscy oraz hiszpańscy odkrywcy, a obecnie uprawiany jest już na całym świecie. Co ciekawe, ze względu na duże znaczenie gospodarcze umieszcza się go na siódmym miejscu tuż po zbożach oraz ziemniakach. Maniok stał się więc odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.
Skrobia otrzymywana z manioku jest hipoalergiczna, pozbawiona smaku oraz zapachu.



Bulwy korzeniowe zawierają odpowiednio około 30 % skrobi, do 5 % węglowodanów, do 2 % białek, do 0,3 % tłuszczów oraz niektóre witaminy takie jak B1,B2,B3,C. Produkt ten nie zawiera glutenu.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: A45150

Nazwa magazynowa:  Mąka (skrobia) z tapioki 400g/50 Windmill e

Nazwa oryginalna: Mąka (skrobia) z tapioki 400g Windmill

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,4500kg

Producent:  Windmill

Kraj pochodzenia:  Tajlandia

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 8728200404160

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.