Fond drobiowy w paście.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 7613033969591
Chef fond drobiowy w paście 630g/6 Nestle
Indeks katalogowy: P10055
Opis
Fonds Blanc de Volaille w paście zapewnia szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła. Dozowanie 42g/l., wydajność 15l/opak. 1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie. 2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Po otwarciu przechowywać w lodówce (poniżej 6°C) i wykorzystać w ciągu 12 tygodni. Składniki: ekstrakt mięsa drobiowego (24,3%), tłuszcz drobiowy (19,3%), skrobia, puree cebulowe, aromaty (z pszenicą, jajami), sól, ekstrakt drożdży, maltodekstryna, cukier, hydrolizat białka pszennego, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli. Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1431 kJ/343 kcal Tłuszcz: 20 g w tym nasycone: 6,0 g Węglowodany: 28,8 g w tym cukry: 4,8 g Błonnik: 0,5 g Białko: 11,6 g Sól: 10,3 g
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|