Mirin-Fumi jest to przyprawa (uzyskana w wyniku fermentacji ryżu), Jeden z głównych składników kuchni japońskiej. Mirin używamy np. do przygotowania sosu Teriyaki.

Mirin Fumi przyprawa w płynie 500ml/15 Marukin e

Indeks katalogowy: J20310

Opis

Mirin-Fumi jest to przyprawa, czasami nazywana słodką sake lub japońskim winem do gotowania, jeden z głównych składników kuchni japońskiej.

Podstawą jego zastosowania jest przygotowanie sosów japońskich w stylu Teriyaki. Wystarczy połączyć sos sojowy i Mirin, aby otrzymać słodki sos sojowy Teryiaki. Mirin używamy również do przygotowania zaprawy octowej (ocet ryżowy), niezbędnej przy produkcji ryżu do sushi. Ponadto nadaje się jako dodatek do zup, sosów sałatkowych, dań rybnych, i przyrządzania marynat (w połączeniu z octem ryżowym, sake, lub sosem sojowym).

Nadaje potrawom słodkiego, wyraźnego smaku. Mirin Marukin nie zawiera alkoholu.

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 990kJ/237kcal
Tłuszcz 0.0g
w tym kwasy nasycone 0.0g
Węglowodany 59.1g
w tym cukry 40,2g
Białko 0,2g
Sól 0,3g

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 4902032510310

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.