Opis
Tradycyjna, dojrzewająca kiełbaska. Fuet jest wytwarzany z mięsa wieprzowego, boczku oraz przypraw, robiony w naturaknym wieprzowym jelicie. W procesie dojrzewania pokrywa się charakterystycznym, pleśniowym białym nalotem, co również ma wpływ na walory smakowe. W przekroju przypomina salami, ale nie w smaku. Jest bardziej słodkawy, a skórka delikatnie pikantna. Fuet można spożywać od razu, jak też poddawać procesowi dalszego dojrzewania, poprzez wyciągnięcie z opakowania i powieszenie w suchym przewiewnym miejscu. Fuet jest świetną przekąsk, dodatkiem do kanapek, szaszłyków i zup.
energia | 1813kJ/436kcal |
tłuszcz | 36g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g) |
węglowodany | 1,5g (w tym cukry 0,1g) |
białko | 26g |
sól | 1,2g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: M14812
Nazwa magazynowa: Fuet Extra Minescar 160g/20
Nazwa oryginalna: Fuet Extra Minescar 160g Tradycyjna Dojrzewająca kiełbasa Fuet.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,1700kg
Producent: Ortiz
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA