Kuchnia indyjska

Etykiety

Pokaż wyniki (20)
Kuchnia indyjska
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Garam Masala to bardzo popularna mieszanka przypraw, powszechnie używana w kuchni indyjskiej. Lekko pikantna i bardzo aromatyczna.

Mango pulpa Alphonso 850g KTC

Pulpa mango Kesar 850g Kuchnie Świata

Mango pulpa Kesar 850g KTC

Ryż Basmati Punjabi 10kg KŚ

Ryż paraboliczny Golden Temple 5kg

Tandoori Masala Barbecue 100g TRS

H&S 16739

Kokosowe mleczko ekstrakt 85% (19% tł) UHT 1L Real Thai

Soja Edamame Mukimi, marki Shirakiku, łuskana, gotowana, mrożona, 500g. Ziarna pozyskiwane są z niedojrzałych strąków soi Edamame.

Olej z gorczycy, olej musztardowy 250ml KTC

Ryż Basmati 1kg Laila

Drobna mąka semolina 500g TRS

Mąka wykonana z cieciorki bez żadnych dodatków. Jest to czysty produkt o najwyższej jakości. Mąka ta jest z natury pozbawiona glutenu i bogata w białko. Przetwory z tej mąki można podawać wszystkim tym, którzy uczuleni są na gluten.

Mix mąki z cieciorki oraz żółtego grochu. W Indiach z mąki tej wyrabia się np. Pakorę, Roti, Mysore pak, Papadamy, pierożki Samosa, zagęszcza zupy i curry. Polecana jest do wypieków słodkich i wytrawnych.

Kuskus to produkt wywodzący się z Afryki Północnej, łączący cechy makaronu i kaszy. Produkowany jest z semoliny (mąka lub kasza otrzymywana z pszenicy durum). Ziarenka kuskus mają zwykle ok. 1mm średnicy.

Czarnuszka to wspaniała roślina lecznicza posiadająca charakterystyczny korzenny smak. W Indiach stosowana do wypieków chlebków naan, papadów czy przyprawiania dań wegetariańskich. W Polsce używana do dziczyzny oraz w ziołolecznictwie.

Sproszkowana bardzo ostra papryczka chilli pochodzenia indyjskiego. Stanowi składnik mieszanek przyprawowych, dodatek do azjatyckich, arabskich i latynoskich dań mięsnych, jak i wegetariańskich

Pieprz czarny mielony 100g TRS