- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 2294881
Opis
Pancetta Arrotolata - boczek zawijany w formę rolady, to jedna z najbardziej popularnych wędlin wieprzowych we Włoszech. Boczek jest krojony w prostokątne kawałki i nacierany solą z przyprawami. Po 15 dniach jest dokładnie myte z resztek soli i przypraw, a po zwinięciu dojrzewa 80 dni. Dzięki tym zabiegom pancetta jest miękka i delikatna w smaku. Pokrojona w cienkie plasterki pancetta doskonale smakuje z chlebem, focaccią lub panini. Bardzo często dla podkreślenia smaku dodawana jest do zup, delikatnych mięs, a nawet krewetek. Występuje w wielu makaronach, a najsłynniejszy z nich to spaghetti carbonara.
energia | 1924kJ/466kcal |
tłuszcz | 44,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,3g) |
węglowodany | 0,51g (w tym cukry 0,3g) |
białko | 15,1g |
błonnik | 0g |
sól | 3g |
Termin przydatności do spożycia: 180 dni
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze +2°C/+4°C.
Indeks: I23527
Nazwa magazynowa: Boczek Pancetta Arrtolata 1/2, ok.1,8kg, 8szt/krt Trinita
Nazwa oryginalna: Pancetta Stagionata Arrtolata S/C A 1/2
Producent: Trinita
Kraj pochodzenia: Włochy
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|