Opis
Wegetariańska alternatywa mięsa kurczaka wyprodukowana ze smażonego białka pszennego Seitan, uformowanego w kawałki naśladujące pocięty filet kurczaka ze skórą i uduszone w sosie sojowymi. Wyprodukowane przez tajwańską firmę Wu Chung, specjalizującą się w przetwórstwie Seitanu. Jej produkty są tak dobrymi imitacjami że bywają nazywane "pszennym mięsem". Ten pikantny produkt to wstępnie ugotowane jedzenie na bazie glutenu, które jest odpowiednie zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Jest wytwarzany z glutenu pszennego (znanego również jako seitan), co oznacza, że ma wysoką zawartość białka, z dodatkiem oleju, cukru, sosu sojowego i soli. Sztuczny kurczak nabiera smaku poprzez duszenie glutenu w sosie sojowym i innych przyprawach, co z kolei daje wyrazistą „ściągniętą” fakturę. Sztuczny kurczak w puszkach to najczęstszy sposób zakupu tego produktu. Pod warunkiem, że nie masz celiakii lub nietolerancji glutenu, możesz bezpiecznie jeść. Gotowe do jedzenia po podgrzaniu.
energia | 376kJ/90kcal |
tłuszcz | 2,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g) |
węglowodany | 6,2g (w tym cukry 3,7g) |
białko | 11,6g |
sól | 0,98g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: VEG701
Nazwa magazynowa: Mock Chicken, wegański kurczak 280g/48 Wu Chung e
Nazwa oryginalna: Wegańska imitacja kurczaka z białka pszennego Seitan w sosie. 280g - Wu Chung
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,4500kg
Producent: Wu Chung
Kraj pochodzenia: Tajwan
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA