- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 5201063001514
Opis
Ciasto Fillo, znane tez jako Phyllo lub Filo przygotowuje się z mąki, wody i małej ilości oleju. Najczęściej podaje się je w formie wielowarstwowej, rozdzielając poszczególne płaty ciasta warstwami stopionego masła. Po upieczeniu staje się złociste i chrupiące.Przyrządzenie ciasta fillo samodzielnie jest trudne i czasochłonne. Nadaje sie do wypieków słonych, wytrawnych lub słodkich np. strudli lub baklawy. Podobnie jak ciasto francuskie, po upieczeniu rozdziela się na listki, choć nie zawiera ani grama tłuszczu! Ciasto Fillo jest dobre do zapiekania z warzywami, mięsem, serem. Niezużyte ciasto można ponownie zamrozić.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: G00040
Nazwa magazynowa: Fillo Kanaki 450g/20 p HQF
Nazwa oryginalna: Fillo Kanaki 450g
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,5000kg
Producent: Kanaki
Kraj pochodzenia: Grecja
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|