UWAGA!
Szanowni klienci, informujemy iż 01.05.2025r (Czwartek) oraz 03.05.2025r ( Sobota) nasza firma jest zamknięta.
W tych dniach dostawy nie będą realizowane.
Dostawy 02.05.2025r ( piątek) - będą realizowane według standardowego harmonogramu.
Opis
Doenjang to popularna w Korei pasta z fermentowanej soi. To brązowa gęsta pasta o wyrazistym smaku. Doenjang stosowany jest do zup, dań duszonych, jako dodatek do potraw mięsnych. Przez koreańskich kucharzy pasta sojowa Doenjang używana jest do stworzenia popularnej koreańskiej przyprawy ssamjang, którą głównie stosuje się do serwowania mięs. Skład: Woda, soja 27%, mąka pszenna, sól, soja fermentowana 2,8%,wino ryżowe, pszenica, grzyb koji, inozynian disodowy E631, guanylan disodowy E627.
Wartości odżywcze w 100g: | |
Wartość energetyczna | 627kJ/149kcal |
Tłuszcz | 3,8g |
w tym kwasy nasycone | 3,8g |
Węglowodany | 19g |
w tym cukry | 0,1g |
Białko | 12,8g |
Sól | 10,7g |