Oryginalna japońska, jasna pasta Shiro Miso Hanamaruki (krócej dojrzewająca), o bardzo delikatnym, słono-słodkim posmaku.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 4902401152011
Miso Shiro Hanamaruki (jasne) 1kg/10 p
Indeks katalogowy: J13300
Opis
Oryginalna japońska, jasna pasta Shiro Miso Hanamaruki (krócej dojrzewająca), o bardzo delikatnym, słono-słodkim posmaku. Jest to tradycyjna japońska, gęsta pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu z dodatkiem soli i drożdży fermentacyjnych. Najczęściej pasta używana jest do sosów, marynat, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, gulaszów, a także mieszana z dashi, będącym bazą miso-shiru (zupa miso) - najpopularniejszej zupy w Japonii. Miso wykonane z wysokiej jakości ziaren soi o jasnym kolorze i orzeźwiającym smaku. Jest to białe miso ryżowe typu Koshi dla restauracji. Dobrze komponuje się z każdym rodzajem dashi, takim jak bonito, wodorosty i suszone sardynki, ale „Ichiban dashi”. Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol. Wartość odżywcza w 100g: energia: 816kJ/195kcal,
tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g.
tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g), węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g), białko: 11,2g, sól: 12,0g.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|