Masło z letnimi truflami 250g/12 Calugi
Indeks katalogowy: I00142
Opis
Trufla to rodzaj podziemnego grzyba, który ze względu na rzadkie występowanie należy do najdroższych produktów spożywczych. Trufle występują najliczniej we Włoszech, Francji i Hiszpanii. Nasz produkt to najwyższej jakości masło truflowe zawierające oryginalne czarne trufle z regionu Toskanii we Włoszech. Toskania to ekologiczny region centralnej Italii, w którym zbiera się cenione białe trufle z San Miniato, oraz odrobinę tańsze – właśnie czarne. Stefania Calugi to rodzinna firma zajmująca się przetwórstwem najlepszej jakości, zawsze świeżych grzybów. Zastosowanie: Masło truflowe to nieodłączny element ekskluzywnej wersji ravioli. Po wyjęciu z wody masło rozsmarowuje się obficie na gorących pierożkach, które nabierają niesamowitego aromatu. Masło można dodać również do zupy grzybowej lub oczywiście smarować świeże pieczywo, które sprawi, że nudna kanapka stanie się wyrazista i luksusowa. Masło truflowe to również nieodłączny składnik grzybowego risotto. Dodanie łyżki pod sam koniec gotowania/br>< nie tylko zagęści potrawę, ale nada jej konkretnego smaku i aromatu.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: I00142
Nazwa magazynowa: Masło Truflowe 250g Calugi
Nazwa oryginalna: Burro Con Tartufo Estivo
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,3500kg
Producent: Calugi
Kraj pochodzenia: Włochy
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA