- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 8422733314162
Opis
Kalmary posiadają lekko gumowate, delikatne o słodko-morskim smaku mięso. Kalmary należy smażyć na głębokim tłuszczu, dusić, zapiekać lub gotować z nich zupę. Apetyczne krążki można podawać polane sosem, z sałatką, a nawet jako flaczki. Idealnie przyrządzone kalmary powinny być chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku. Sukces smażonych i gotowanych kalmarów tkwi w czasie ich przyrządzania. Można je smażyć i gotować bardzo krótko na silnym ogniu albo bardzo powoli na małym ogniu. Kalmarów nie da się przyrządzić na „średnio”, bo wtedy są gumowate. Najczęściej podaje się je z masłem i z czosnkiem, włożone ponownie do skorupek lub jako składnik innych potraw.
Sposób przechowywania: Produkt mrożony. Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Indeks: W34700
Nazwa magazynowa: Kalmary macki 4-6szt, 800g, 1kg/6 Alfrio
Nazwa oryginalna: Kalmary macki, 4-6 szt., 1 kg, masa netto bez glazury 800g, mrożone. Alfrio
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg
Producent: Alfrio
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|