Opis
Udziec jagnięcy ma najwięcej mięśni i cienką warstwę tłuszczu. Sprzedaje się go z kością i w takiej formie nadaje się do pieczenia. Po usunięciu kości można go wykorzystać na dowolną potrawę. Jagnięcina zawiera taką samą ilość tłuszczu i kwasów nasyconych, co mięso wołowe i wieprzowe. Ich zawartość jest jednak zależna od wieku i tuszy zwierzęcia, z którego pochodzi. Jagnięcina ma wysoką zawartość białka, jest dobrym źródłem witamin z grupy B. Zawiera też dużo cynku i żelaza[4].
Sposób przechowywania: Produkt mrożony, przechowywać w temperaturze -18°C
Indeks: M47250
Nazwa magazynowa: Jagnięcina NZ udziec z/k, ~1,2kg e
Nazwa oryginalna: Udziec Jagnięcy Ovation
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg
Producent: Ovation
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA