UWAGA!
Szanowni klienci, informujemy iż 19.04.2025 r. (Sobota),21.04.2025 r. (Poniedziałek), 01.05.2025r (Czwartek) oraz 03.05.2025r ( Sobota) nasza firma jest zamknięta.
W tych dniach dostawy nie będą realizowane.
Dostawy 02.05.2025r ( piątek) - będą realizowane według standardowego harmonogramu.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 8856001000011
Opis
gar-agar to substancja żelująca pozyskiwana z naturalnie występujących alg morskich z rodziny krasnorostów, dlatego nazywana jest też "morską żelatyną". Zawiera błonnik (80%), tłuszcze omega-3, kwas foliowy oraz witaminy K, E i B6. Całkowicie naturalny, bezbarwny, bezwonny i bezsmakowy, stanowi wspaniałą alternatywę dla żelatyny zwierzęcej. Agar-agar nie rozpuszcza się w zimnej wodzie i alkoholu. Należy go bardzo dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie o temp. 85-95 st. Celsjusza (by usunąć morski zapach). Tężeje nieco szybciej niż żelatyna, bo już w 32-35 st. Agaru można używać do gotowania i pieczenia zamiast żelatyny. Sprawdzi się w przygotowywaniu galaretek owocowych i mięsnych, serników na zimno czy deserów. Jest to produkt wegetariański.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: A46200
Nazwa magazynowa: Agar-Agar 25g/10 Gold Cup p
Nazwa oryginalna: Agar-Agar Gold Cup 25g
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,0300kg
Producent: Agar
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|