Spianata Piccante do dojrzewające salami z mięsa wieprzowego będące mieszaniną drobnoziarnistą mięsa z dodatkiem boczku , soli , pieprzu i papryki .
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 2022088
Opis
Salamella Calabra (Salsiccia) Piccante marki SIMONINI, około 0,32 kg Spianata Piccante do dojrzewające salami z mięsa wieprzowego będące mieszaniną drobnoziarnistą mięsa z dodatkiem boczku , soli , pieprzu i papryki . Oryginalnie pochodzi z Kalabrii Pikantność i kolor pomarańczowy uzyskuje się przez dodanie papryczki peperoncino . Charakterystyczny kształt uzyskuje sie poprzez prasowanie wędliny. Idealne na surowo , doskonale wygląda na desce wędlin , ale można ją także wykorzystać jako dodatek do pizzy. Salame Spianata jest produkowana wyłącznie z mięsa świń urodzonych i hodowanych w Włoszech . Dla produkcji tego salami jest używany głównie kark świni i inne części szlachetne, które są drobno posiekane, a tłuszcz stanowi średniej wielkości ziarna . Ten typ salami jest wpychana do osłonek naturalnych , a następnie prasowane. Skład: wyroby z mięsa wieprzowego, podrobów lub krwi.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|