- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 2022125
Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona,ok.400g,10szt/krt, kg Simonini
Indeks katalogowy: I23408
Opis
Mielona tłusta wieprzowina peklowana, w osłonce, pikantna, do smarowania i sosów. Kiełbasa Nduja Picante to rodzaj bardzo ostrej włoskiej kiełbasy o miękkiej konsystencji przez co nadaje się także do smarowania na pieczywo. Produkuje się ją z drobno mielonych tłustych części wieprzowiny, ostrej papryki (peperoncino), soli i przypraw. Formowana jest w naturalnym flaku z jelita grubego w cylindryczne porcje kiełbasy i wędzona. Proporcje mięsa do peperoncino mogą być różne - zwykle 2:1, ale bywa także 3:1. Tradycyjnie ważny jest naturalny tucz świń na mięso do 'nduja, a papryka powinna pochodzić z regionu Poro w Kalabrii i zawierać dwie jej odmiany - ostrą i słodką. Do wędzenia używa się zwykle drewna oliwkowego i akacjowego. Proces dojrzewania trwa 90-150 dni. Oprócz smarowidła na pieczywie np. tostowym, może być używana jako baza do sosów i jako dodatek do pizzy.
energia | 2253kJ/545kcal |
tłuszcz | 50g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,7g) |
węglowodany | 1,7g (w tym cukry 1,7g) |
białko | 22g |
sól | 2,5g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: I23408
Nazwa magazynowa: Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona,ok.400g,10szt/krt, kg Simonini
Nazwa oryginalna: Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona, ok.400g, 10sztuk karton 1kg Simonini
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg
Producent: Simonini
Kraj pochodzenia: Włochy
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|