Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona,ok.400g,10szt/krt, kg Simonini

Indeks katalogowy: I23408

Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona, ok.400g, 10sztuk karton 1kg Simonini

Zobacz także

Opis

Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona, ok.400g, 10sztuk karton 1kg Simonini

Mielona tłusta wieprzowina peklowana, w osłonce, pikantna, do smarowania i sosów. Kiełbasa Nduja Picante to rodzaj bardzo ostrej włoskiej kiełbasy o miękkiej konsystencji przez co nadaje się także do smarowania na pieczywo. Produkuje się ją z drobno mielonych tłustych części wieprzowiny, ostrej papryki (peperoncino), soli i przypraw. Formowana jest w naturalnym flaku z jelita grubego w cylindryczne porcje kiełbasy i wędzona. Proporcje mięsa do peperoncino mogą być różne - zwykle 2:1, ale bywa także 3:1. Tradycyjnie ważny jest naturalny tucz świń na mięso do 'nduja, a papryka powinna pochodzić z regionu Poro w Kalabrii i zawierać dwie jej odmiany - ostrą i słodką. Do wędzenia używa się zwykle drewna oliwkowego i akacjowego. Proces dojrzewania trwa 90-150 dni. Oprócz smarowidła na pieczywie np. tostowym, może być używana jako baza do sosów i jako dodatek do pizzy.

Wartości odżywcze na 100g
energia 2253kJ/545kcal
tłuszcz 50g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,7g)
węglowodany 1,7g (w tym cukry 1,7g)
białko 22g
sól 2,5g
Skład

wieprzowina, chili, sól, dextroza, cukier, aromat, przyprawy przeciwutleniacz E301, substancje konserwujące E252.E250.

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: I23408

Nazwa magazynowa:  Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona,ok.400g,10szt/krt, kg Simonini

Nazwa oryginalna: Kiełbasa Nduja Picante drobno mielona, ok.400g, 10sztuk karton 1kg Simonini

Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg

Producent:  Simonini

Kraj pochodzenia:  Włochy

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
PRZECHOWYWANIE:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 2022125

Zapytaj o produkt