Czarnuszka Kalonji 100g/20 TRS e
Indeks katalogowy: H11130
Opis
Czarnuszka to wspaniała roślina lecznicza posiadająca charakterystyczny korzenny smak. W Indiach stosowana do wypieków chlebków naan, papadów czy przyprawiania dań wegetariańskich. W Polsce używana do dziczyzny oraz w ziołolecznictwie. Znana w Starożytnym Egipcie czarnuszka siewna (kalonji) to uniwersalna roślina lecznicza, której ziarno spożywano bezpośrednio lub wytłaczano z niego olej. Czarnuszkę używano jako rośliny przeciwbakteryjnej, przeciwzapalnej i przeciwgrzybicznej. Stosowano ją do pobudzenia produkcji żółci, dzięki czemu wpływała na prawidłowy proces trawienia. Ponadto czarnuszka bardzo silnie pobudza procesy obronne organizmu, obniża poziom cukru we krwi, jest moczopędna, uspokajająca, pomocna przy stanach zapalnych dróg oddechowych oraz przy problemach skórnych (trądzik, łojotok, grzybica). Opisywana w medycynie Ajurwedyjskiej jako jeden z najważniejszych składników diety detoksykacyjnej. Posiada multum właściwości pro zdrowotnych, które nie zostały jeszcze odkryte przez współczesną medycynę, a które znane są od pokoleń zielarzom.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: H11130
Nazwa magazynowa: Czarnuszka Kalonji 100g/20 TRS e
Nazwa oryginalna: Czarnuszka Kalonji 100g TRS
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,1050kg
Producent: TRS
Kraj pochodzenia: India
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA