Czarnuszka Kalonji 100g/20 TRS e

Indeks katalogowy: H11130

Czarnuszka to wspaniała roślina lecznicza posiadająca charakterystyczny korzenny smak. W Indiach stosowana do wypieków chlebków naan, papadów czy przyprawiania dań wegetariańskich. W Polsce używana do dziczyzny oraz w ziołolecznictwie.

Zobacz także

Opis

Znana w Starożytnym Egipcie czarnuszka siewna (kalonji) to uniwersalna roślina lecznicza, której ziarno spożywano bezpośrednio lub wytłaczano z niego olej.
Czarnuszkę używano jako rośliny przeciwbakteryjnej, przeciwzapalnej i przeciwgrzybicznej. Stosowano ją do pobudzenia produkcji żółci, dzięki czemu wpływała na prawidłowy proces trawienia.
Ponadto czarnuszka bardzo silnie pobudza procesy obronne organizmu, obniża poziom cukru we krwi, jest moczopędna, uspokajająca, pomocna przy stanach zapalnych dróg oddechowych oraz przy problemach skórnych (trądzik, łojotok, grzybica).
Opisywana w medycynie Ajurwedyjskiej jako jeden z najważniejszych składników diety detoksykacyjnej.
Posiada multum właściwości pro zdrowotnych, które nie zostały jeszcze odkryte przez współczesną medycynę, a które znane są od pokoleń zielarzom.

Skład: Ziarno czarnuszki

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
PRZECHOWYWANIE:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 5017689010225

Zapytaj o produkt