Agar-Agar Gold Cup 25g

Agar-Agar 25g/10 Gold Cup p

Indeks katalogowy: A46200

Opis

Agar-Agar Gold Cup 25g

gar-agar to substancja żelująca pozyskiwana z naturalnie występujących alg morskich z rodziny krasnorostów, dlatego nazywana jest też "morską żelatyną". Zawiera błonnik (80%), tłuszcze omega-3, kwas foliowy oraz witaminy K, E i B6. Całkowicie naturalny, bezbarwny, bezwonny i bezsmakowy, stanowi wspaniałą alternatywę dla żelatyny zwierzęcej. Agar-agar nie rozpuszcza się w zimnej wodzie i alkoholu. Należy go bardzo dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie o temp. 85-95 st. Celsjusza (by usunąć morski zapach). Tężeje nieco szybciej niż żelatyna, bo już w 32-35 st. Agaru można używać do gotowania i pieczenia zamiast żelatyny. Sprawdzi się w przygotowywaniu galaretek owocowych i mięsnych, serników na zimno czy deserów. Jest to produkt wegetariański.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Agar Agar (E406).

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: A46200

Nazwa magazynowa:  Agar-Agar 25g/10 Gold Cup p

Nazwa oryginalna: Agar-Agar Gold Cup 25g

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,0300kg

Producent:  Agar

Kraj pochodzenia:  Tajlandia

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 8856001000011

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.