Opis
To jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie, przez wielu nazywana szlachetną. Turbot, znany również jako skarp czy płaszczka, jest rybą z rzędu flądrokształtnych, lecz flądrę przypomina jedynie z wyglądu. Występuje w wodach Atlantyku, Morza Północnego oraz Bałtyku, a w Hiszpanii jest rybą hodowlaną, jednak smak i jakość mięsa odstają od tego pozyskiwanego z naturalnych zasobów. Mięso turbota jest białe, zwarte i jędrne, a jego smak jest bardzo delikatny. Przygotowanie turbota jest dość proste - po posoleniu i oprószeniu mąką, wystarczy go usmażyć na patelni. Dobrze usmażony filet jest soczysty i bardzo pożywny. Ta bardzo delikatna i łagodna w smaku ryba, doskonale komponuje się z wszelkimi owocami morza: wyrazistymi przegrzebkami, mulami, małżami, czy nawet krewetami. Można go również zaserwować w ziołach lub pieczonego.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: R51670
Nazwa magazynowa: Turbot 2/3 kg świeży
Nazwa oryginalna: Turbot 2/3 kg świeży
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0000kg
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA