Ser Ricotta 250g Francia

Ser Ricotta 250g/12 Francia

Indeks katalogowy: I22133

Opis

Ser Ricotta tradycyjny 250g

Po włosku Ricotta oznacza powtórnie gotowany, co wyczerpująco definiuje sposób powstawania tego sera. Nie uzyskuje się go bowiem z mleka, ale z serwatki pozostałej po produkcji sera mlecznego. Najpierw się ją dodatkowo zakwasza, a później gotuje, tak aby ścięły się pozostałe w płynie białka mleczne. Ricotta jest więc produktem serwatkowym, który z technicznego punktu widzenia wcale nie jest serem. Ricotty najczęściej używa się jako dodatku do dań oraz nadzień m.in. pierogów takich ja Ravioli. Chociaż popularna jest w całych Włoszech wywodzi się raczej ze środka i południa włoskiego buta – jest charakterystyczna m.in. dla Abruzji oraz Marche. Na północy pierwotnie używano raczej tłustego Mascarpone.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

serwatka z mleka krowiego, śmietana z mleka krowiego, sól, kwas cytrynowy. Ser homogenizowany.

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: I22133

Nazwa magazynowa:  Ser Ricotta tradycyjna 250g/12 Francia

Nazwa oryginalna: Tracyjna włoska Ricotta w stożkowej formie.

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,2830kg

Producent:  Francia

Kraj pochodzenia:  Niemcy

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 4012642000429

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.