Opis
Mozzaerella to tradycyjny ser włoski, szczególnie popularny w południowej części Włoch. Za jego ojczyznę uważa się region Kampania, w której to powstaje najsłynniejsza i najznamienitsza odmiana sera. Mozzarella wytwarzana jest ze świeżego mleka bawolic, ewentualnie z mieszanki mleka bawolego z krowim. Mozzarellę znajdziecie zwykle w postaci owalnych lub kulistych kawałków różnej wielkości, które zanurzone są w serwatce. Z tego też względu jest ona cały czas wilgotna. W swej konsystencji jest miękka, delikatna i lekko gumowa. Ma śnieżnobiały kolor.
energia | 1012,9kJ/243,8kcal |
tłuszcz | 18,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,8g) |
węglowodany | 0,50g (w tym cukry 0,49g) |
białko | 18,6g |
sól | 0,70g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: I22140
Nazwa magazynowa: Ser Mozzarella blok 1kg/10 Francia
Nazwa oryginalna: Ser Mozzarella - Francia
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0700kg
Producent: Francia
Kraj pochodzenia: Niemcy
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA