- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 8850206800766
Opis
Tajski sos rybny to przyprawa używana w kuchni krajów orientu. Jest najważniejszym z używanych tam dodatków, obok sosu sojowego. Zrobiony jest ze sfermentowanych ryb, soli i wody. Za najlepsze uważa się sosy zrobione z pięciu gatunków ryb, m.in. gurami. Surowe ryby z solą w beczkach fermentuje się na słońcu, do stanu płynności. Zebrany ekstrakt klaruje się i rozlewa w butelki. Charakterystyczny zapach i smak, podobny nieco, lecz dużo intensywniejszy niż u solonych śledzi. Jest słodkawy ponieważ podczas procesu fermentacji dodawany jest do niego cukier.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: A04170
Nazwa magazynowa: Sos rybny HB 250ml/12 e
Nazwa oryginalna: Fish Sauce
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,3500kg
Producent: Healthy Boy
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|