Sos rybny Oyster to przyprawa używana w kuchni krajów orientu

Sos rybny 700ml/12 Oyster e

Indeks katalogowy: A02010

Opis

Sos rybny Oyster

Sos rybny Oyster to przyprawa używana w kuchni krajów orientu. Jest najważniejszym z używanych tam dodatków, obok sosu sojowego. Zrobiony jest ze sfermentowanych ryb, soli i wody. Za najlepsze uważa się sosy zrobione z pięciu gatunków ryb, m.in. gurami. Surowe ryby z solą w beczkach fermentuje się na słońcu, do stanu płynności. Zebrany ekstrakt klaruje się i rozlewa w butelki. Charakterystyczny zapach i smak, podobny nieco, lecz dużo intensywniejszy niż u solonych śledzi. Jest słodkawy ponieważ podczas procesu fermentacji dodawany jest do niego cukier.

Wartości odżywcze na 100g
energia 261kJ/62kcal
tłuszcz 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g)
węglowodany 7g (w tym cukry 5,1g)
białko 8,6g
sól 26,4g
Skład

anchovies 66% (ryba), sól, cukier. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Z upływem czasu sos nabiera bardziej intensywnego zapachu i ciemnieje - jest to proces naturalny.

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: A02010

Nazwa magazynowa:  Sos rybny 700ml/24 Oyster e

Nazwa oryginalna: Sos Rybny Oyster

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,9000kg

Alergeny:  Anchovies

Producent:  Oyster

Kraj pochodzenia:  Tajlandia

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 8850213107506

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.