Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej. Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami.

Kanpyo Strips Ajitsuke - tykwa gotowana CN 100g/60 KS

Indeks katalogowy: J31220

Opis

Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej. Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami.
W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi
składnikami sushi. Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być /br>< oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu ;) Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych Hosomaków
lub Futomakow. Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi. Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.
Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól,
wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 6933960500089

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.