- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 8858135013028
Opis
Tajska baza do sosu-dania curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej. Zielona pasta curry jest łagodniejszą odmianą zawierającą 30% zielonej papryki chilli (ostrzejszą wersją jest czerwona). Używa się jej jako bazę do sosu do potrawy curry. Najczęściej smaży się ją na odrobinie tłuszczu, dodaje mleczka kokosowego oraz mięso i warzywa. Spożywa się z ryżem lub makaronami. W zależności od ilości mleczka kokosowego z pasty otrzymamy sos-danie curry, lub zupę tajską na mleczku kokosowym. Pastę możemy również wykorzystać jako marynata, lub składnik sosów do dań z Woka.
energia | 5869kJ/140kcal |
tłuszcz | 6,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g) |
węglowodany | 16g (w tym cukry 7,1g) |
białko | 3,2g |
błonnik | 3,3g |
sól | 16,1g |
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: zielona papryka chilli 30%, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, galangal, liście limonki kaffir, kmin rzymski, kolendra, kurkuma.
Nazwa magazynowa: Pasta Curry Green 1kg/12 RealThai
Nazwa oryginalna: Green Curry Paste Real Thai
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0500kg
Producent: Real Thai
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|