Ocet ryżowy Mizkan to uniwersalna przyprawa w płynie, wyprodukowana ze sfermentowanego ryżu o 5% kwasowości.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 5060050030575
Opis
J20332 Ocet ryżowy ZŁOTA ZAKRĘTKA 250ml Mizkan Ocet ryżowy Mizkan to uniwersalna przyprawa w płynie, wyprodukowana ze sfermentowanego ryżu o 5% kwasowości. Świetnie nadaje się jako zaprawa do ryżu (sushi) oraz jako składnik dressingów i marynat. Ma delikatny smak. Ocet ryżowy używany jest przez Polaków najczęściej do zakwaszania ryżu będącego podstawą sushi. Pogląd, że ocet ryżowy znajduje zastosowanie tylko do sushi jest oczywiście błędny, gdyż jest to wspaniała przyprawa którą można marynować mięso (dzięki temu będzie kruche), warzywa, grzyby, dodawać do dań jednogarnkowych aby pogłębić smak (gulasz, bigos), tworzyć dressingi oraz bezpośrednio skraplać sałatki. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że posiada łagodniejszy i słodszy smak niż klasyczny ocet spirytusowy, octy winne, jabłkowe czy ryżowe pochodzące z Chin. Skład: Ocet ryżowy. Kwasowość 5%. Wartość odżywcza w 100ml: Energia 98kJ (23kcal), Białko 0,2g, Węglowodany 1,5g, Tłuszcz: 0g, Sód 0,4mg.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|