Doenjang to popularna w Korei pasta z fermentowanej soi. To brązowa gęsta pasta o wyrazistym smaku.

Miso koreańskie Doenjang 500g/20 CJW p

Indeks katalogowy: J13552

Opis

Doenjang to popularna w Korei pasta z fermentowanej soi. To brązowa gęsta pasta o wyrazistym smaku. Doenjang stosowany jest do zup, dań duszonych, jako dodatek do potraw mięsnych. Przez koreańskich kucharzy pasta sojowa Doenjang używana jest do stworzenia popularnej koreańskiej przyprawy ssamjang, którą głównie stosuje się do serwowania mięs.

Skład: Woda, soja 27%, mąka pszenna, sól, soja fermentowana 2,8%,wino ryżowe, pszenica, grzyb koji, inozynian disodowy E631, guanylan disodowy E627.

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 627kJ/149kcal
Tłuszcz 3,8g
w tym kwasy nasycone 3,8g
Węglowodany 19g
w tym cukry 0,1g
Białko 12,8g
Sól 10,7g

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 8801052436012

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.