Masło Truflowe 250g Calugi

Masło z letnimi truflami 250g/12 Calugi

Indeks katalogowy: I00142

Opis

Masło Truflowe 250g Calugi

Trufla to rodzaj podziemnego grzyba, który ze względu na rzadkie występowanie należy do najdroższych produktów spożywczych.
Trufle występują najliczniej we Włoszech, Francji i Hiszpanii. Nasz produkt to najwyższej jakości masło truflowe zawierające oryginalne czarne trufle z regionu
Toskanii we Włoszech. Toskania to ekologiczny region centralnej Italii, w którym zbiera się cenione białe trufle z San Miniato, oraz odrobinę tańsze – właśnie czarne.
Stefania Calugi to rodzinna firma zajmująca się przetwórstwem najlepszej jakości, zawsze świeżych grzybów.
Zastosowanie: Masło truflowe to nieodłączny element ekskluzywnej wersji ravioli. Po wyjęciu z wody masło rozsmarowuje się obficie na gorących pierożkach, które
nabierają niesamowitego aromatu. Masło można dodać również do zupy grzybowej lub oczywiście smarować świeże pieczywo, które sprawi, że nudna
kanapka stanie się wyrazista i luksusowa. Masło truflowe to również nieodłączny składnik grzybowego risotto. Dodanie łyżki pod sam koniec gotowania/br>< nie tylko zagęści potrawę, ale nada jej konkretnego smaku i aromatu.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

masło 92%, czarne trufle 5%, ser (mleko, podpuszczka, sól, konserwant: lizozym), sól, aromat.

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: I00142

Nazwa magazynowa:  Masło Truflowe 250g Calugi

Nazwa oryginalna: Burro Con Tartufo Estivo

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,3500kg

Producent:  Calugi

Kraj pochodzenia:  Włochy

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 8031026407339

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.