Turbot atlantycki filet bez skóry 100/400,IQF 4kg (glazura 20%) karton 5kg

Turbot atl.filet b/sk.100/400,IQF 4kg (gl20%) krt.5kg e

Indeks katalogowy: R03956

Opis

Turbot atlantycki filet bez skóry 100/400,IQF 4kg (glazura 20%) karton 5kg

Turbot to jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie, przez wielu nazywana szlachetną. Turbot, znany również jako skarp czy płaszczka, jest rybą z rzędu flądrokształtnych, lecz flądrę przypomina jedynie z wyglądu. Występuje w wodach Atlantyku, Morza Północnego oraz Bałtyku, a w Hiszpanii jest rybą hodowlaną, jednak smak i jakość mięsa odstają od tego pozyskiwanego z naturalnych zasobów. Mięso turbota jest białe, zwarte i jędrne, a jego smak jest bardzo delikatny. Przygotowanie turbota jest dość proste - po posoleniu i oprószeniu mąką, wystarczy go usmażyć na patelni. Dobrze usmażony filet jest soczysty i bardzo pożywny. Ta bardzo delikatna i łagodna w smaku ryba, doskonale komponuje się z wszelkimi owocami morza: wyrazistymi przegrzebkami, mulami, małżami, czy nawet krewetami. Można go również zaserwować w ziołach lub pieczonego.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: R03956

Nazwa magazynowa:  Turbot atl.filet b/sk.100/400,IQF 4kg (gl20%) krt.5kg e

Nazwa oryginalna: Turbot atlantycki filet bez skóry 100/400,IQF 4kg (glazura 20%) karton 5kg

Waga brutto (waga do wysyłki): 10,0000kg

Kraj pochodzenia:  Norwegia

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 5902633081034

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.