- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 5902633081034
Turbot atl.filet b/sk.100/400,IQF 4kg (gl20%) krt.5kg e
Indeks katalogowy: R03956
Opis
Turbot to jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie, przez wielu nazywana szlachetną. Turbot, znany również jako skarp czy płaszczka, jest rybą z rzędu flądrokształtnych, lecz flądrę przypomina jedynie z wyglądu. Występuje w wodach Atlantyku, Morza Północnego oraz Bałtyku, a w Hiszpanii jest rybą hodowlaną, jednak smak i jakość mięsa odstają od tego pozyskiwanego z naturalnych zasobów. Mięso turbota jest białe, zwarte i jędrne, a jego smak jest bardzo delikatny. Przygotowanie turbota jest dość proste - po posoleniu i oprószeniu mąką, wystarczy go usmażyć na patelni. Dobrze usmażony filet jest soczysty i bardzo pożywny. Ta bardzo delikatna i łagodna w smaku ryba, doskonale komponuje się z wszelkimi owocami morza: wyrazistymi przegrzebkami, mulami, małżami, czy nawet krewetami. Można go również zaserwować w ziołach lub pieczonego.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Indeks: R03956
Nazwa magazynowa: Turbot atl.filet b/sk.100/400,IQF 4kg (gl20%) krt.5kg e
Nazwa oryginalna: Turbot atlantycki filet bez skóry 100/400,IQF 4kg (glazura 20%) karton 5kg
Waga brutto (waga do wysyłki): 10,0000kg
Kraj pochodzenia: Norwegia
Dystrybutor: Kuchnie Świata SA
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|