Okoń morski filet ze skórą.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- R04470
Okoń morski (labraks) filet z/s 80/120,4kg(gl20%) krt.5kg
Indeks katalogowy: R04470
Opis
Okoń morski, czyli labraks to bardzo smaczna ryba morska, należy do rodziny ryb moronowatych. Jest szczególnie popularna w Grecji, Chorwacji i Turcji. Idealnie sprawdza się smażona, pieczona i gotowana. Podczas wędzenia i grillowania jest mniej smaczna i sucha, dlatego odradza się taki sposób obróbki termicznej. Labraks posiada białe mięso, które jest bardzo chude, bo zawiera ono mniej niż 1% tłuszczu. W smaku jest delikatne i nieco słodkawe, a w konsystencji - zwarte, dzięki czemu się nie rozpada. Dobrze sprawdzi się w połączeniu przypraw, takich jak tymianek czy natka pietruszki. Należy jednak uważać, aby nie stosować ich w nadmiarze, ponieważ mogą zdominować delikatne w smaku mięso labraksa.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|