Okoń morski filet ze skórą.

Okoń morski (labraks) filet z/s 80/120,4kg(gl20%) krt.5kg

Indeks katalogowy: R04470

Opis

Okoń morski, czyli labraks to bardzo smaczna ryba morska, należy do rodziny ryb moronowatych. Jest szczególnie popularna w Grecji, Chorwacji i Turcji. Idealnie sprawdza się smażona, pieczona i gotowana. Podczas wędzenia i grillowania jest mniej smaczna i sucha, dlatego odradza się taki sposób obróbki termicznej. Labraks posiada białe mięso, które jest bardzo chude, bo zawiera ono mniej niż 1% tłuszczu. W smaku jest delikatne i nieco słodkawe, a w konsystencji - zwarte, dzięki czemu się nie rozpada. Dobrze sprawdzi się w połączeniu przypraw, takich jak tymianek czy natka pietruszki. Należy jednak uważać, aby nie stosować ich w nadmiarze, ponieważ mogą zdominować delikatne w smaku mięso labraksa.

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • R04470

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.