Makaron z semoliny, jajeczny, przekrój 2/2,5mm, gniazda 50g.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 8011921230263
Makaron Spaghetti alla chitarra, mroż.2kg/krt Canuti
Indeks katalogowy: I19600
Opis
Spaghetti alla Chitarra zwany również Tonnarelli lub Maccheroni alla Chitarra - rodzaj włoskiego tradycyjnego makaronu jajecznego. Podobny do tradycyjnego spaghetti, ale o kwadratowym (2,5/2 mm) a nie okrągłym przekroju. Makaron wymagający rygorystycznego ugotowania „al dente” najczęściej jest podawany z bogatymi, ciężkim sosami. Gotować 4-5 min. Produkt głęboko mrożony, przechowywać w temp. -18°C Składniki: mąka pszenna typu 00, mąka z pszenicy durum, jaja ściółkowe 19,4%, woda. Zawiera alergeny: pszenica (gluten), jaja. Może zawierać alergeny: soja, mleko, mięczaki.
Wartości odżywcze w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1182 kJ/279 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
w tym kwasy nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 53,0 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 0,07 g |
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|