Mąka pszenna 0 Manitoba 1kg Molino

Mąka pszenna 0 Manitoba 1kg/10 il Molino

Indeks katalogowy: I10258

Opis

Mąka pszenna 0 Manitoba 1kg Molino

Mąka Manitoba, zwana inaczej mąką amerykańską (Farina d'America) jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Zobacz do czego służy taka mąka. Nazwa ta jest używana głównie we Włoszech. Pochodzi od nazwy kanadyjskiego miasta w prowincji Manitoba, zamieszkałej niegdyś przez plemię Indian wierzących w ducha Manitou. Pszenica rosnąca tu była niezbyt wydajna, ale miała bardzo silne i odporne na zimno ziarno. Musiała obrosnąć niezwykłą legendą, gdyż do tej pory we Włoszech nazywa się ją "farina d'America".
Mąki między 90 a 160 W są nazywane "słabymi". Charakteryzują się niską zawartością białek (zwykle ok. 9%), są używane do produkcji herbatników, ciastek i ciast.
Mąki między 160 a 250 W, nazywane "średnio silnymi" są używane do produkcji pizzy, foccacii i tradycyjnego chleba apulijskiego.
Mąki powyżej 300 W, nazywane "silnymi", ze względu na to, że są odporne na odkształcenia glutenu. Do najsilniejszych mąk należy Manitoba.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: I10258

Nazwa magazynowa:  Mąka pszenna 0 Manitoba 1kg/10 Molino e

Nazwa oryginalna: Mąka pszenna 0 Manitoba 1kg Molino

Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0500kg

Producent:  IlMolino

Kraj pochodzenia:  Włochy

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 8009550006311

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.

Zobacz także