Mąka Cassava Gari powstaje ze zmielonych bulw manioku. Otrzymaną pastę suszy się i wypraża. Nadaje się ona do wypieku chleba, ciast, doprawiania dań oraz panierowania. Idealna do zagęszczania sosów, zup i deserów (budyni, kisielów itp.).

Mąka cassava Gari 500g/10 TRS e***

Indeks katalogowy: H01510

Opis

Mąka Cassava Gari powstaje ze zmielonych bulw manioku.
Otrzymaną pastę suszy się i wypraża, tak, że wytworzona mąka posiada strukturę kaszki - semoliny.
Nadaje się ona do wypieku chleba, ciast, doprawiania dań oraz panierowania. Idealna do zagęszczania sosów, zup i deserów (budyni, kisielów itp.). Jest bogatym źródłem białka, ponadto jest bogata w błonnik.
Mąka ta może być używana jako zamiennik mąki pszennej. Mogą ją stosować osoby będące na diecie bezglutenowej. Mąka Cassava Gari to doskonały produkt z TRS, bardzo dobrej jakości – jak wszystkie produkty tej firmy.

Skład: 100% grubej mąki z manioku.



Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 5017689354527

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.