Mąka Cassava Gari powstaje ze zmielonych bulw manioku. Otrzymaną pastę suszy się i wypraża. Nadaje się ona do wypieku chleba, ciast, doprawiania dań oraz panierowania. Idealna do zagęszczania sosów, zup i deserów (budyni, kisielów itp.).
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 5017689354527
Opis
Mąka Cassava Gari powstaje ze zmielonych bulw manioku. Otrzymaną pastę suszy się i wypraża, tak, że wytworzona mąka posiada strukturę kaszki - semoliny. Nadaje się ona do wypieku chleba, ciast, doprawiania dań oraz panierowania. Idealna do zagęszczania sosów, zup i deserów (budyni, kisielów itp.). Jest bogatym źródłem białka, ponadto jest bogata w błonnik. Mąka ta może być używana jako zamiennik mąki pszennej. Mogą ją stosować osoby będące na diecie bezglutenowej. Mąka Cassava Gari to doskonały produkt z TRS, bardzo dobrej jakości – jak wszystkie produkty tej firmy. Skład: 100% grubej mąki z manioku.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|