Sojowe arkusze zielone 20 arkuszy

Sojowe arkusze zielone 20ark./15

Indeks katalogowy: J11500

Opis

Cienkie arkusze sojowe wykorzystywane najczęściej do robienia sushi.

Cienkie arkusze sojowe wykorzystywane są najczęściej do robienia sushi. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych alg (glonów) morskich Nori. Papier sojowy można wykorzystać również do przygotowania wrapów, bądź czegoś w rodzaju sajgonek na zimno. Ze względu na nietolerancję specyficznego zapachu, smaku bądź dużej zawartości jodu w glonach Nori, niektórzy, a zwłaszcza dzieci, nie mogą delektować się fantastycznym smakiem sushi futomaki czy hosomaki. W tej sytuacji rozwiązaniem jest zamienne zastosowanie arkuszy sojowych w miejsce glonów Nori. Arkusze sojowe produkowane są w rożnych kolorach, dzięki czemu potrawy z ich dodatkiem nabierają wyrazistości i atrakcyjności. Wielokolorowe sushi to świetnie wyglądająca potrawa, która cieszy oko i podniebienie.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

woda, białko SOJOWE, skrobia kukurydziana, sproszkowany ryż, gliceryna, barwniki: E102, E133.

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: J11500

Nazwa magazynowa:  Sojowe arkusze zielone 20ark./15

Nazwa oryginalna: Cienkie arkusze sojowe wykorzystywane najczęściej do robienia sushi.

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,1500kg

Producent:  Shirakiku

Kraj pochodzenia:  Japonia

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 074410608743

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.

Zobacz także