Glony Konbu - suszone algi morskie (brunatnice), w opakowaniu 1 kg. Konbu (Kombu) to jadalne glony morskie szeroko stosowane w kuchni japońskiej oraz koreańskiej.

Opis

Glony Konbu 1kg (Glony Kombu)

Konbu (Kombu) to jadalne glony morskie szeroko stosowane w kuchni japońskiej oraz koreańskiej. Są podstawowym składnikiem dashi – japońskiego bulionu wykorzystywanego do zupy miso. Sprzedawane są w postaci wysuszonej i po namoczeniu lub gotowaniu mogą być spożywane surowe lub stanowić część konkretnego dania. Polecamy aby do glonów podejść jak do „morskiej sałaty”. Można je stosować do tradycyjnych azjatyckich potraw, lecz również do polskich bigosów, sałatek czy choćby na kanapkę zastępując zieleninę.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: J10500

Nazwa magazynowa:  Glony Konbu 1kg/10

Nazwa oryginalna: Glony Konbu 1kg

Waga brutto (waga do wysyłki): 1,0100kg

Kraj pochodzenia:  Chiny

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 4038822800740

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.