Fillo Kanaki 450g/20 p HQF

Indeks katalogowy: G00040

Fillo Kanaki 450g

Zobacz także

Opis

Płaty cienkiego surowego ciasta greckiego Fillo zwinięte w rulon.

Ciasto Fillo, znane tez jako Phyllo lub Filo przygotowuje się z mąki, wody i małej ilości oleju.
Najczęściej podaje się je w formie wielowarstwowej, rozdzielając poszczególne płaty ciasta warstwami stopionego masła. Po upieczeniu staje się złociste
i chrupiące.Przyrządzenie ciasta fillo samodzielnie jest trudne i czasochłonne. Nadaje sie do wypieków słonych, wytrawnych lub słodkich np. strudli lub baklawy.
Podobnie jak ciasto francuskie, po upieczeniu rozdziela się na listki, choć nie zawiera ani grama tłuszczu! Ciasto Fillo jest dobre do zapiekania z warzywami, mięsem,
serem. Niezużyte ciasto można ponownie zamrozić.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Termin przydatności i sposób przechowywania

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: G00040

Nazwa magazynowa:  Fillo Kanaki 450g/20 p HQF

Nazwa oryginalna: Fillo Kanaki 450g

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,5000kg

Producent:  Kanaki

Kraj pochodzenia:  Grecja

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
PRZECHOWYWANIE:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 5201063001514

Zapytaj o produkt